Welkom op de homepage van Sint Bernard Kennel van de Jumelage Hoeve.  home

We zullen ons eerst even aan u voorstellen;

Wij zijn Hilko en Kitty Hein en zijn sinds 1986 verknocht aan de Sint Bernard hond. Al in mijn jeugd mocht ik kennis maken met een Sint Bernard reu, zijn naam was Droef. Als klein meisje mocht ik mee lopen met de eigenaar van Droef om de hond uit te laten, prachtig was dat natuurlijk. Eenmaal op eigen benen en een geschikt huis gevonden moest en zou er een Sint Bernard bij ons komen wonen. We kochten een langhaar teefje; Rasja was haar naam. Jammer genoeg hadden we geen geluk met haar en na 2,5 jaar moesten we haar laten inslapen.

Inmiddels lid van de Hollandsche Sint Bernard Club, voelden we ons steeds meer betrokken bij dit ras. Op zoek naar een nieuwe pup kwamen we in Dodewaard terecht bij de familie Dijker van de kennel “ van de Vesta Hoeve”. Daar kochten we Madame Bear van de Vesta Hoeve, gingen eens naar en dag van de Sint Bernard Club en kregen daar veel complimenten over onze Bear. Apetrots motiveerde ons dat om nog eens te gaan en om een tentoonstelling te bezoeken met de hond. Daar hadden we onze eerste beker! Dan heb je de smaak te pakken en wil je er nog een hond bij. Wederom bij de familie Dijker een teefje met de naam; Praya Poeti van de Vesta Hoeve. Echter Poeti had helemaal geen zin om een dag op een tentoonstelling te gaan zitten, mooi zijn etc.en werd er chagrijnig van! We zijn niet meer naar tentoonstellingen gegaan.

Met Bear hadden we het plan om eens een nestje te fokken, zo’n mooie hond moest je een keer een nest mee hebben vonden wij………Bear kreeg 11 pups!! De vader van de pups was Casanova Brutcus van de “Rabrameent”. Zelf wilden we er geen pupje van houden want 3 honden was toch wel veel in een eengezinswoning vonden we. Spijt spijt dat we kregen. Een dik jaar later kreeg Bear haar tweede nest; 1 reutje…Helaas geen teefje voor ons.

Zo begon het allemaal, inmiddels zijn we vele jaren verder en fokken we 1 nestje per jaar. Hierbij staan karakter eigenschappen en de gezondheid van onze honden op de voorgrond. Wat begon als een hobby is nu onze lust en ons leven. Plannen maken we “om” de honden heen, hebben inmiddels meerdere honden en genieten hier nog iedere dag van. Binnen de Sint Bernard Club zijn we actief en komen op clubdagen en clubmatch’s, volgen de ontwikkelingen op het gebied van fokken en kynologie.

De liefde voor de Sint Bernard zal altijd bij ons blijven kijkt u maar………

Veel plezier.

Hilko en Kitty Hein.

Kerkweg 41.

7936 TJ Tiendeveen.

e-mail:Jumelagehoeve@planet.nl